Újabb csúcson a Dow Jones

Kismértékű pluszban zárták a tegnapi napot a tengerentúli részvényindexek, a Dow Jones ismét rekordmagasságot ért el.
NAPI Online, 2006. november 17. péntek, 07:58
Fotó:

A harminc vállalatot tömörítő tőzsdeindex 0,4 százalékos nyereséggel 12 305 ponton, a Nasdaq 0,3 százalékos pluszban, 2449 ponton fejezte be a napot. Az optimizmushoz a csökkenő olajár mellett hozzájárult a vártnál kedvezőbb inflációs adat is. Kétszázalékos pluszban végeztek a Cisco Systems részvényei, a társaság bővülő részvény-visszavásárlási programjának köszönhetően. A csökkenő olajár lefelé húzta az olajipari társaságok jegyzését, az Exxon közel három százalékkal gyengült. Jelentősen csökkent az Applied Materials jegyzése is, miután a társaság a várakozásokat alulmúló eredményről számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK