Újabb csúcson az euró a dollárral szemben

Ma reggel újabb történelmi csúcsot döntött a közös európai pénz a dollárral szemben, amit elsősorban a múlt pénteken megjelent, a vártnál gyengébb amerikai foglalkoztatási statisztika számlájára írnak a szakértők.
Kolozsi Pál, 2004. december 6. hétfő, 10:43
Fotó:

Ma reggel 1,3453 dollárt ért egy euró, szemben a korábbi rekordot jelentő 1,3452 dolláros szinttel. A fonttal szemben 12 éve nem látott mélységben kereskednek a zöldhasúval, egy angol font ugyanis jelenleg 1,9442 dollárt ér.

A dollár gyengülésére egyre inkább aggódva tekintenek a nyugat-európai gazdasági és politikai vezetők. Hervé Gaymard, frissen kinevezett francia pénzügyminiszter szerint az erősödésnek nem kellene tovább folytatódnia, hisz az euró jelenlegi árfolyamszintje 60 százalékkal erősebb a bevezetés idején feljegyzettnél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK