Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A váratlanul javulóba forduló munkanélküliségi helyzet az egész piacra kedvező hatást gyakorolt, de különösen a kiskereskedelmi és pénzügyi szolgáltató társaságok jártak élen az emelkedésben. A jövő héten a kiskereskedelmi szektor több jelentős szereplője közli gyorsjelentését. Az adat hatását csak növelte, hogy azt a nyitás előtt publikálták, így az egész kereskedési napon hajthatta a drágulást.

Erősítette a trendet az American International Group (AIG) biztosító kedvező gyorsjelentése is, amely hat veszteséges negyed, mintegy 100 milliárd dollár veszteség és 180 milliárd dollárnyi adófizetői támogatás után visszatért a nyereséges működéshez. Az AIG-papír 20 százalékkal drágult.

Az egész heti fölfelé menetet a hétfői ISM-index indította el, amely a gyáripari aktivitás 12 hónapos csúcsra futását jelezte. Az S&P 500 cégének mintegy 73 százaléka jobb eredményt jelentett a második negyedévről, mint ahogyan azt az elemzők várták. Az emelkedésre jellemző, hogy például a Nasdaqon több mint kétszer annyi papír drágult, mint amennyinek csökkent az ára.

A bizakodásra okot adó eredmények és adatok ellenére sokan vannak, akik szerint a jelenlegi szárnyalás hosszú távon nem tartható. A március eleji mélypontok óta több mint 50 százalékkal erősödő mutatók előbb-utóbb pihenőt tartanak a hegymenetben, de a javuló fundamentumoknek köszönhetően most már csak rövidebb és kisebb korrekciót várnak az emellett érvelők.

A Dow Jones 1,2, a Nasdaq 1,4, az S&P 500 index pedig 1,3 százalékkal emelkedett pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!