Újabb csúcsot döntött a Dow

Kulcsszintek körül mozogtak a mai kereskedésben a vezető amerikai indexek: a Dow 16 000 pont felé emelkedett, az S&P 500 pedig az 1800 pontos értéket kerülgette.
portfolio.hu, 2013. november 18. hétfő, 22:33
Fotó: Napi.hu

Piacmozgató makroadatok híján hangulati alapú kereskedés folyt, a befektetők a további jegybankári kommentárokra várhatnak a gazdaságélénkítéssel és az eszközvásárolásokkal kapcsolatban.

A Dow 14 pontos emelkedéssel fejezte be a mai kereskedést, amivel újabb történelmi csúcsot döntött az index, immár 39. alkalommal az idei évben. Az S&P 500 0,3 százalékos eséssel zárt, míg az eladói nyomás alá kerülő technológiai részvények miatt a Nasdaq 0,9 százalékot veszített értékéből.

Az irányadó indexek lejtmenete azt követően kezdődött, hogy a neves befektető, Carl Icahn pesszimistán nyilatkozott a részvénypiaci kilátásokkal kapcsolatban a Reuters konferenciáján. A milliárdos befektetési guru szerint a részvénypiacok komoly esés előtt állhatnak - írta a Marketwatch.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK