USDJPY

A japán jegybank a várakozásokkal összhangban nem változtatott a monetáris politikai irányvonalán; így a kamat mellett az eszközvásárlások keretösszegét is szinten tartotta a Bank of Japan. A jegybankárok folyamatosan vizsgálják majd a korábban elfogadott, fogyasztási adóemelés következményeit ellensúlyozni hivatott fiskális stimulus hatásait; így míg a piaci szereplők többsége szerint további monetáris élénkítés csupán a 2014-es év első felében valószínű: rövid távon alighanem az amerikai költségvetési problémák, és az ezáltal felerősödő befektetői menedék-keresés mutathat majd utat a jen számára is.

A csökkenő trendvonalat letörve az USDJPY kurzusa 96,70-es támasz közelébe érkezett meg, amennyiben a jegyzés ez alá süllyedne, a következő meghatározó támaszt a 94-es szint jelenthetné a későbbiekben.

USDJPY
Kép: Admiral Markets

Ibex 35

Bár az elmúlt hét a formálódó olasz kormányválság és az amerikai költségvetési aggodalmak jegyében telt, azonban a spanyol börze mindeközben a nyár végi menetelését folytatva újabb csúcsra kapaszkodott.

Az Ibex az elmúlt hónapok remek szériáját folytatva ismét fontos szint közelébe érkezett meg az elmúlt héten, majd a spanyol börze harmadik nekifutásra áttörte a 9365-ös ellenállást. A hétfői kereskedés első fele a negatív korrekció jegyében telt a spanyol börze számára is, azonban a 9365-ös szint ismételt áttörése esetén további tér nyílhatna meg az emelkedés lehetősége előtt.

Ibex35
Kép: Admiral Markets

S&P500

A héten megkezdődő tengerentúli gyorsjelentési szezon mellett a piaci fókusz középpontjában továbbra is az amerikai költségvetési aggodalmak-, valamint az adósságplafon október 17-i elérésével kapcsolatos félelmek állhatnak majd.

Az S&P továbbra is az 50-napos mozgó közelében billeg: amennyiben a borús hangulatban a lejtmenet folytatódna, az 1670-es támasz törése esetén az emelkedő trendvonalra érdemes koncentrálni, míg a következő kiemelt támaszt az 1626-os lokális mélypont jelenthetné. A jelenlegi szintekről újra felfelé kapaszkodva első körben a 21-napos mozgó- és a lélektani 1700-as szint állhatna egy esetleges pozitív fordulat útjába.

S&P500
Kép: Admiral Markets

USDJPY, IBEX35, S&P500 - technikai elemzés 2013.10.07.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!