Arany

Kivárás jegyében, óvatos emelkedéssel indult a szerdai nap az arany számára: a befektetői fókusz középpontjában a Fed kamatdöntése állhat majd, amelyet ezúttal nem követ sajtótájékoztató. A piaci konszenzus alapján a Fed ezúttal valószínűsíthetően nem nyúl majd a kötvényvásárlási műveletekhez, így a befektetők -és rövid távon a sárga nemesfém számára- is a monetáris szigorítás megkezdésére vonatkozó kommentek- illetve utalások bírhatnak kiemelt piacmozgató hatással.

Az árfolyam továbbra is az 50-napos mozgó felett várja az újabb iránymutatást; így amennyiben sikerül 1360 pont fölé kúsznia a jegyzésnek, elképzelhető, hogy további tér nyílhatna az emelkedés előtt; azonban a Fed döntéshozóinak vélekedése függvényében akár egy újabb negatív korrekció lehetősége sem kizárható.

Arany
Kép: Admiral Markets

EURHUF

Bár a korábban már a piacok által jelentős mértékben beárazott, keddi MNB kamatdöntés előtt a forint az elmúlt hetek nyugalmát némileg feladva gyengülni kezdett az euróval szemben: azonban az igazi izgalmakat alighanem ebben az esetben is a szerdai Fed ülés szolgáltathatja majd a hazai fizetőeszköz számára.

A tegnapi MNB kamatdöntést követően kiadott közlemény alapján a jegybankárok akár további mélységekbe is süllyeszthetnék az alapkamatot, ebben bevallottan a piaci környezet esetleges hangulatváltozása akadályozhatná a döntéshozókat; így a forint számára is a nagy kérdés továbbra is az lehet majd, mikor is kezd neki az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed, a QE-program régóta lebegtetett mérséklésének.

A technikai kép alapján az EURHUF számára a rövid távú (kékkel jelzett) csökkenő csatorna felső trendvonalának áttörése esetén nyílhatna meg a további emelkedés lehetősége; míg a 295-ös szint közeléből elrugaszkodva alighanem ismét a 300-as szint kerülhetne a piaci érdeklődés középpontjába.

EURHUF
Kép: Admiral Markets

Ibex35

A Bank of Spain korábbi adatközlésével összhangban immár a spanyol statisztikai hivatal is megerősítette; miszerint a spanyol gazdaság kilábalt az elhúzódó recesszióból: az ország gazdasága az előzetes várakozásoknak megfelelően 0,1%-os ütemben bővült a harmadik negyedév folyamán.

Így bár az Ibex index korábban megszédülni látszott a magaslati levegőtől: a lélektani 10 000 pontos szintről lefordulva megkezdődő negatív korrekciót követően a spanyol börze ismét emelkedni tudott az elmúlt néhány nap folyamán. A 9958-9980 között található rés visszatöltése után újra a már említett 10 000 pontos határ tesztelése következhetne. Lefelé mindemellett csupán 9700 alá süllyedve számíthatnánk egy újabb lejtmenet lehetőségére.

Ibex35
Kép: Admiral Markets

Arany, EURHUF, Ibex35 - technikai elemzés 2013.10.30.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!