A többség várhatóan 2011 végével távozik a társaságtól. A fenti szám nem tartalmazza többek között a vezetői állomány csökkenését és a nyugdíjazással megvalósuló munkaviszony megszüntetéseket. Ezenkívül további költséghatékonyság elérése érdekében szervezeti átalakítások is várhatóak, az igazgatók száma 24 százalékkal fog csökkeni. A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 2,6 milliárd forintot tesz ki, melynek döntő hányada 2011 negyedik negyedévben kerül könyvelésre.
A megállapodás értelmében 2012-ben nem lesz általános alapbérfejlesztés, ugyanakkor, eleget téve a kormány elvárásának - mely szerint a kedvezőtlen adóváltozások miatt az átlag alatti fizetéssel rendelkező munkavállalókat bérkompenzáció illeti meg - az érintett munkavállalók esetében nő a béren kívüli juttatások mértéke. Ezzel párhuzamosan, a vezető pozíciókban dolgozóknak járó béren kívüli juttatások mértéke csökken.
A fenti intézkedések a 2010 évi végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások és aktiválás nélküli Teljes Munkaerő Menedzsment (TWM) költségekhez képest 2012-re mintegy 3,4 milliárd forintos megtakarítást jelentenek, amely az azt megelőző két évben (2008-tól 2010-ig) elért 13,9 milliárd forintos megtakarítással együtt 4 év alatt összesen 13,8 százalékos költségcsökkentést eredményez - áll a társaság közleményében. Fentieken túl - a jövő év előkészítése folyamatában - a piaci viszonyoktól függően további hatékonysági intézkedések végrehajtását is tervezi a menedzsment.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!