Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A tengerentúli tőzsdeindexek immár harmadik hete zártak süllyedéssel, a Dow Jones ipari átlag tavaly november közepe óta nem látott mélyponton fejezte be a kereskedést. Elemzők arra számítanak, hogy rövid távon, napról napra komoly ingadozásokat produkálhatnak a New York-i árfolyamok. Míg a tech-szektor befektetőinek az Intel miatt volt rossz napjuk, a biotechnológiai vállalatok részvényeseinek a Biogen profitfigyelmeztetése okozott kellemetlen meglepetést. A Wall Streeten a Tyco is a vesztesek táborát gyarapította, ugyanis a hírek szerint - a szövetségi értékpapír- és tőzsdefelügyelet vizsgálata miatt - a cég arra kényszerült, hogy felfüggessze pénzügyi részlegének tőzsdére vitelét. Az Intel prognózisa a távközlési ágazat papírjait is lejtőre küldte, a Vodafone árfolyamcsökkenése például az FTSE-100 esésének közel harmadáért volt felelős. A párizsi mutatót még a biztonságos kikötőnek tekintett defenzív papírok is gyengítették, így a CAC-40 nyolchavi mélypontján zárt, amiben a vasárnapi parlamenti választásokat megelőző bizonytalanságnak szintén szerepe volt. A frankfurti tőzsdén nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Deutsche Telekom-részvények kurzusa átszakítsa a 10 eurós árszintet, viszont a Preussag utazásszervező cég papírjai komoly drágulást produkáltak. Az amerikai munkaerő-piaci adatok felemás képet mutattak, hiszen májusban a vártnál jóval kevesebb új munkahely jött létre. Megfigyelők ennek, illetve a várakozásokon felüli növekedést mutató japán GDP-nek tulajdonították, hogy a dollár pozíciója ismét meggyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!