Az esésben élen jártak a bankok azt követően, hogy a Royal Bank of Scotland közölte: igényt tart a kormányzati segélyre, s ennek érdekében kész megválni újabb érdekeltségeitől, a Lllyods Bank vezetése pedig úgy döntött, az adófizetők helyett inkább a befektetőkre támaszkodik, s túlélése érdekében minden eddiginél nagyobb részvénykibocsátást hajt végre.

A pénzintézetekkel szembeni óvatosságra sarkallt az Európai Bizottság bejelentése is, miszerint az óvilági bankokat a most lezárult stressz-tesztek alapján idén és jövőre akár 400 milliárd eurós veszteségek is érhetik. Csak olaj volt a tűzre a UBS negyedik negyedéve tartó veszteséges szériájáról tanúskodó gyorsjelentés, valamint a HSBC-t érintő újabb elbocsátási hullám.

Az Egyesült Államokban kedden közölt, vártnál kedvezőbb ipari adatok csak enyhíteni tudták az esést, fordítani azonban nem tudtak a kereskedés menetén - nap végére az FTSE-100 1,3, a DAX 1,4, a CAC-40 1,5 százalékkal került lejjebb.

A New York-i tőzsdei pillanatképet itt olvashatja.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!