Újabb felfüggesztés a Waberer'snél

A Waberer's International Nyrt. felfüggesztette csütörtöki rendkívüli közgyűlését, amelynek napirendjén szerepelt a társaság visszaalakítása zártkörűvé, valamint döntés arról, hogy a részvényeit levegyék a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) terméklistájáról.
MTI-Eco, 2015. december 17. csütörtök, 20:01
Fotó: Napi.hu

A BÉT honlapján közzétett közgyűlési jegyzőkönyv szerint a felfüggesztett közgyűlést január 15-én folytatják.

A nemzetközi közúti fuvarozással foglalkozó Waberer's részvényeit október 6-án vezették be a tőzsdére, a társaság ezt követően nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult. A részvényeivel azonban még nem kereskedtek, mivel a jogszabályok szerint ezt a bevezetéstől számított 90 napon belül külön kell kezdeményeznie a társaságnak. A vállalat nyilvános részvényértékesítést tervezett, ami után megkezdődhetett volna részvényeinek tőzsdei forgalmazása.

A társaság november 10-én közölte, hogy az igazgatóság áttekintette a részvénykibocsátására irányuló terveit és úgy döntött - a jelenlegi piaci körülményekre tekintettel - elhalasztja részvényeinek tervezett nyilvános forgalomba hozatalát. Ezután hívták össze a rendkívüli közgyűlést.

A jogszabály szerint amennyiben a kibocsátó részvényeit felveszik a tőzsdei terméklistára, de 90 napon belül nem kéri a tőzsdétől a kereskedés megkezdését, például mert nem sikerült a részvényértékesítés, vagy valamely kereskedés megkezdéséhez szükséges feltételt nem tudott teljesíteni, akkor az értékpapírokat a tőzsde törli a terméklistáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK