A PSZÁF 180 napra felfüggeszti az intézményi befektetőket célzó Biggeorge's-NV 4. Ingatlanforgalmazó Alap befektetési jegyeinek folyamatos visszaváltását. A felügyelet döntése az alapkezelő kezdeményezésére, a befektetői vagyon védelme érdekében született - közölte lapunkkal az alapkezelő.
 
"A felfüggesztés lehetőséget biztosít az alapkezelő és a befektetők közötti tárgyalásokra, többek között az alap zárt végűvé alakításával kapcsolatos egyeztetések lebonyolítására. Emellett lehetővé teszi, hogy szükség esetén az alap eszközeit rendezett módon, a megfelelő értékesítési időtáv biztosításával vihessük piacra, a jelenlegi piaci környezetben elérhető optimális áron"- írja a közlemény.

A befektetési jegyeket elsősorban hazai intézményi befektetők számára értékesítették, így az egy-egy befektető felé vállalt kitettség az átlagosnál lényegesen magasabb, vagyis akár egyetlen jelentősebb befektető visszaváltási igénye is számottevően befolyásolja a likviditási helyzetet. Az alap 2007 végén indult, elsősorban fejlesztési telkek vásárlásával és azokon ingatlanfejlesztési projektek előkészítésével, úgynevezett "projektfejlesztéssel" foglalkozik, klasszikus, jelentős kivitelezési tevékenységgel járó fejlesztési tevékenységet nem végez, a telkeket fejlesztők számára értékesíti. A befektetési jegyeket minimum hároméves javasolt befektetési időtáv mellett értékesítették az intézményeknek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!