Az európai részvényindexek csökkenéssel kezdtek kedden, mivel a befektetők attól félnek, hogy a hétfő hajnalban elfogadott, csaknem ezer milliárd dolláros pénzügyi alap nem vet véget az adósságválságnak. A londoni FTSE 100-as index fél tíz után 1,36 százalékos csökkenéssel 5314 ponton állt, míg a párizsi CAC 1,78 százalékkal zsugorodott 3654 pontra, a frankfurti DAX pedig 1,36 százalékkal ment lejjebb 5936 pontra. A Banco Santander, Spanyolország legnagyobb hitelező cége kezdett a legrosszabbul a bankpapírok közül. Kevesebbet érnek a BHP Billiton, a világ legnagyobb bányaipari cége és a Tinto Group részvényei is Londonban, mivel csökken a réz ára. A Deutsche Boerse papírjai 2 százalékkal csúsztak le, miután profitjelentése kisebb lett a vártnál.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!