Újabb halálugrás

Amerikai társai után ugrott a szakadékba a japán Nikkei részvényindex is.
NAPI Online, 2007. szeptember 10. hétfő, 11:36
Fotó:

Háromhetes mélységbe zuhant a tokiói tőzsde, mindenekelőtt a pénteki egyesült államokbeli zuhanórepülést követve. A Nikkei index megközelítette a 3 százalékos mélységet is, míg végül 2,2 százalékos mínuszban fejezte be a napot. A Mitsubishi Estate ingatlankezelő élen járt a szakadék tesztelésében, mivel a befektetők az ágazat további hanyatlásától tartanak.

A hitelpiaci gondok mellett leverte a tőzsdét az is, hogy az erős jen miatt csökkent az exportőrök részvényárfolyama. Végül, de nem utolsósorban a japán gazdaság a második negyedévben a vártnál nagyobb mértékben, 0,3 százalékkal szűkült, ami szintén nem növelte a befektetési kedvet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK