Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A hongkongi tőzsdére kedden bevezetett Alibaba.com részvényeire 256-szoros túljegyzés érkezett, papíronként az egy részvényre jutó 2007-ben várható profit több mint százszorosáért. Az internetes kereskedelemre szakosodott kínai cég elsődleges részvény kibocsátási akciójából mintegy 1,5 milliárd dollárt tett zsebre, részvényenként 13,5 hongkongi dollárért kínálva összesen mintegy 860 millió részvényét, a vállalat megnövelt alaptőkéjének 17 százalékát. Az Alibaba.com iránti érdeklődés ezzel megközelítette a Google 2004-es IPO-ja során tanúsított, 1,67 milliárd dollárt érő figyelmet. Az Alibaba.com részvényei iránti kereslet azonban minden előzetes várakozást felülmúlt azzal, hogy az árfolyam a kereskedési nap végére a kibocsátási ár közel háromszorosára emelkedett, közel 200 milliárd hongkongi dollárra emelve a cég piaci értékét. Az Alibaba.com anyavállalatának, az Alibaba Groupnak 40 százalékos tulajdonosa a Yahoo.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!