Újabb kötvénykibocsátásra készül a Mol

Maximum 36,6 milliárd forint összegben, 10 éves lejáratú kötvény kibocsátását tervezi a Mol Nyrt. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogramon (nkp) belül - közölte az olajtársaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az MTI szerint.
Szepesi Anita, 2020. szeptember 14. hétfő, 21:21
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint a kötvényeket minősített befektetők részére bocsátják ki. A társaság egy éve, 2019. szeptember 20-án közölte, hogy sikeres kötvényaukciót tartott intézményi befektetők részére, az MNB által meghirdetett növekedési kötvényprogram keretein belül, zártkörben, 28,4 milliárd forint értékben. A 10 éves futamidejű kötvényeket 2 százalékos kuponnal bocsátották ki.

A jegybank az nkp-t a vállalatikötvény-piac likviditásának növelése érdekében 2019 július elsején indította el.

A programban a jegybank 450 milliárd forint keretösszegben nem pénzügyi vállalatok által kibocsátott, jó minősítéssel rendelkező kötvényeket, valamint vállalatokkal szemben fennálló hitelkövetelések fedezete mellett kibocsátott értékpapírokat vásárol.

A Mol részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír hétfőn 1647 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3090 forint, a legalacsonyabb 1501 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK