USDJPY

Bár a Bank of Japan az előző heti kamat-meghatározó ülésén -a többségi várakozásoknak megfelelően- nem jelentetett be új intézkedéseket: a jegybanki kötvényvásárlások szinten tartása után a befektetői érdeklődés a hétvégén esedékes parlamenti választások felé fordulhat majd. Amennyiben a Liberális Demokrata Párt a felsőházban is többséget szerezne, az ismét felerősíthetné a japán kormányzat gazdaság-élénkítő intézkedéseivel kapcsolatos várakozásokat, így a piacok számára ismét az infláció-generálás lehetősége kerülhetne a középpontba, amely akár további jengyengülésben csúcsosodhatna ki a továbbiakban.

Az elmúlt hét első felében látott korrekciót követően a kurzus ismét a lélektani 100-as szintet tesztelte vissza: amennyiben az USDJPY ismét áttörné azt, a devizapár számára újra megnyílhatna az út a 103,76-os lokális maximum-szint felé.

USDJPY, AUDUSD - technikai elemzés 2013.07.15.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!