Hétfőn még 1,2275 környékén állt meg az euró/dollár jegyzése, amely kedden tovább csökkent, s elérte az 1,2110-es szintet is, ami több mint négy éves mélypontnak számít a devizapár kereskedésében (utoljára 2006 április elején volt ilyen mélyen a kurzus, ekkor egy 1,1660-as mélypontról emelkedett el).

Az ünnepről visszatérő amerikai és brit befektetők gyengítették a közös devizát attól való félelmükben, hogy Spanyolország után újabb eurózónás tagország is elveszítheti kiváló nemzetközi hitelbesorolását.

Az euró/dollár keresztje délután 1,2160-ra kúszott vissza, ami még mindig több mint 1 százalékos euró-gyengülés. Az euró már több mint félúton van dollárral szembeni történelmi csúcsától a történelmi mélypontok felé. A legdrágábban 2008 júliusában mérték a közös devizát, ekkor 1,60 dollárt is adtak érte, míg a legolcsóbb 2000 októberében volt, ekkor 82,30 centet ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!