Újabb Mészáros-céget függesztettek fel

A Budapesti Értéktőzsde hétfő reggel felfüggesztette a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Konzum Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedelmét - derül ki a tőzsde közleményéből.
Domokos László, 2017. március 13. hétfő, 10:38
Fotó: Napi.hu

Eszerint a Konzum Nyrt. tőzsdei kereskedését a hétfői tőzsdenap végéig felfüggesztik, mivel a cég várhatóan rendkívüli tájékoztatást tesz közzé.

Amennyiben a kibocsátó ezt már a korábban megteszi, akkor a BÉT vezérigazgatója a részvény kereskedését határozattal visszaállíthatja.

Egy másik Mészáros Lőrinc-érdekeltségű tőzsdei cég, az Opimus Group Nyrt. törzsrészvényeinek kereskedését a múlt csütörtök reggeltől felfüggesztették, akkor bejelentés szerint a hétfői (mai) tőzsdenap kereskedésének végéig. Az üzletember nemrég "vette a nevére" a céget, amely részvényeinek ára az elmúlt napokban nagyot emelkedett a budapesti tőzsdén.

A korábbi bejelentés szerint az Opimus Groupban Mészáros Lőrinc 16,9 százalékos részesedést szerzett, ő pedig a Konzum Management Kft.-n keresztül 14 százalékot vett meg. A Konzum Nyrt.-ben Mészáros Lőrinc 19,57 százalékra tett szert, míg a Konzum PE Magántőkealap 22,5 százalékos, illetve nyilvános vételi eljárást követően további, legalább 22,5 százalékos részvénycsomagot fog vásárolni.

A Konzum PE Magántőkealap múlt szerdán a piaczárást követően jelentette be, hogy kötelező nyilvános vételi ajánlatot tesz a Konzum Nyrt. valamennyi részvényesének.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK