A pakisztáni TAL Blokkban 2010. június 21-én megkezdett kutatófúrás során jelentős gáz és olajbeáramlást észleltünk- közölte a társaság. A Lumshiwal formáció felső 48 méterének nyitott DST vizsgálata során napi 16,3 millió köbláb (462 ezer köbméter, 2 900 hordó olajegyenérték) gáz beáramlás történt 32/64” fúvókán, 2392 psi (164 bar) termelési kútfejnyomáson. A fúrás a mélyebben fekvő feltételezett tárolórétegek harántolása és vizsgálata érdekében tovább folytatódik.

Áldott Zoltán, a Mol Kutatás-Termelés ügyvezető igazgatója elmondta: “A sikeres teszteredmény az elmúlt időszakban MOL-csoport által bejelentett felfedezések sorát folytatja, és igazolja a vállalat organikus kutatási projektekre alapozott upstream növekedési stratégiáját. A stratégia megvalósításának egyik fókuszában pakisztáni tevékenységünk áll, ahol a TAL Blokkban nemcsak kiemelkedő kutatási eredményeket értünk el, hanem Pakisztán Kormányával és a konzorcium tagjaival együttműködve az intenzív mezőfejlesztés eredményeként szénhidrogén termelésünk is jelentősen növekszik, és az új eredményeknek köszönhetően várhatóan továbbra is növekedni fog.”


Fehér János, a MOL Pakistan ügyvezető igazgatója szerint: “Ez az új felfedezés, amely már hatodik a TAL Blokkban, munkatársaim kemény munkájának és professzionalizmusának eredménye, és mutatja elkötelezettségünket Pakisztán energia kitettségének enyhítése iránt." - áll a társaság közleményében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!