Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az üzem 2014-re éri el teljes kapacitását, akkortól évente 10,4 millió négyzetméternyi üvegszövet háló gyártására lesz képes - közölte a társaság. A Kálon előállított termékek túlnyomó részét európai uniós exportpiacokon tervezik értékesíteni. A várakozások szerint 2013-ban mintegy 1,4 milliós, 2014-ben pedig már közel 2,8 millió eurónyi többletbevételt hozhat a cégcsoportnak az üvegszövet háló európai uniós országokba történő értékesítése.

A Masterplast párhuzamosan több beruházást valósít meg az idei 6,1 millió eurónyi tőzsdei tőkebevonásból. A társaság 1,6 millió eurós befektetéssel új polisztirolhab-gyártó üzemet létesít a romániai Sepsiszentgyörgyön. Jelenleg a gyártósor telepítésén dolgoznak a szakemberek és a tervek szerint a társaság szeptember második felében már az üzemben előállított termékekkel szolgálja ki vevőit.

Az ukrajnai Lembergben mintegy 1,4 millió eurós fejlesztéssel polisztirol lap gyárat hoz létre. Itt jelenleg a már megalapított gyártó leányvállalat telephelyének kiválasztása van folyamatban. A termelés várhatóan 2013. első félévében indul el az ukrajnai üzemben.

A három új beruházással megvalósulnak a Masterplast gyártásfejlesztési tervei. Az új üzemek termelése a következő években várhatóan folyamatosan bővül majd, és a fejlesztések eredményeként a társaság 2014-re már 114 millió euró árbevételt és 8,8 millió euró EBITDA értéket prognosztizál, ami 7,7 százalékos EBITDA hányadnak felel meg - olvasható a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!