Újabb OTP-leminősítés érkezett

Újabb leminősítés érkezett az OTP részvényekre, ezúttal a Citi rontotta ajánlását a korábbi semlegesről eladásra.
NAPI, portfolio.hu, 2012. október 19. péntek, 09:19
Fotó: Napi.hu

A Citi nem az egyetlen, mely ilyen döntésre szánta el magát, az elmúlt napokban a nagy elemzőházak közül többen is rontották az OTP részvényekre megfogalmazott ajánlásukat.

Leminősítésekkel reagáltak az elemzők a kormány bankadóval kapcsolatos döntésére. A KBC Securities elemzője csak néhány tíz forinttal − egy százalékkal − csökkentené 4626 forintos OTP-célárát, ennél jelentősebben, 250 forinttal, 4350 forintra csökkentette év végi célárfolyamát a Concorde elemzője, Gyurcsik Attila, arra hivatkozva, hogy a mostani döntés idei 14,5 milliárd forintos mínusza után szinte bizonyosra vehető, hogy a következő években is marad a bankadó magasabb szintje. Márpedig akkor az OTP részvényeseinek is hosszabb távon kell felkészülniük az eredményt rontó magasabb adóterhekre. Az elemző szerint ehhez járulékos hatásként jöhet még a tranzakciós illeték megemelésének egyelőre kiszámíthatatlan hatása − nem tudni, mekkora részt tudnak a bankok az ügyfelekre hárítani −, illetve esetlegesen az, hogy az IMF-megállapodás ilyen körülmények között egyáltalán létrejön-e (korábban az elemzések többsége a megállapodás megkötésével számolt).

Az Erste elemzése hasonlóképpen számolt, a döntés közvetlen hatása szerintük 58 forintot jelent részvényenként, ha azonban hosszú távú hatással kell számolni, akkor már néhány száz forintos eséssel járhat a bankpapír piacán, ami az elemzés megjelenése óta gyakorlatilag be is következett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.10.19 18:18

Tudjuk,hogy kik a leminősítők: Ufók...,de ez a Föld ,mit akarnak az UFÓ-k?..ki fogják húzni a gyufát ...,de lehet ,hogy ez a céljuk...,háborúba sodorni a világot ,már párszor megtették...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html