A tőkepiac alapvető része a versenyképes gazdaságnak, meg kell változtatni azt a gondolkodásmódot, ahogy ma a tőzsdéről vélekednek Magyarországon. Azonosították az első 50 kis-és középvállalatot, amelyeket tőzsdére lehetne vinni, megkeresték a tulajdonosokat és elmagyarázták nekik a tőzsdére lépés előnyeit.

A BÉT elnöke felvetette, hogy még mindig olcsóbbak az uniós források az értékpapírpiaci tőkebevonáshoz képest, erre azonban öt év múlva már nem számíthatnak a vállalkozások a mostani mértékben. 2020 után az lesz az általános, hogy a kkv-k vagy banki hitellel vagy tőzsdére lépéssel juthatnak tőkéhez, külső forráshoz.

Alain Pilloux, az EBRD alelnöke kifejtette: az EBRD jelentős mértékben jelen van a kelet-közép-európai régió tőkepiacain, mert annak fejlettsége meghatározza a gazdasági növekedést, és azért is, mert a térségben más felzárkózó országokkal, régiókkal összehasonlítva alacsony a tőkepiac részesedése. Az EBRD közvetlenül, például a magyarországi Erste Bankban való részesedéssel, és közvetetten, más alapokkal együttműködve is tevékenykedik ezen a piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!