Újabb rekordon az olaj

Nigéria miatt aggódnak a befektetők.
NAPI Online, 2008. május 9. péntek, 12:16
Fotó:

A kőolaj ára immár 5 napja növekszik folyamatosan és pénteken újabb rekordot érte el, miután majdnem 125 dollárra drágult a hordónkénti ár; ez a legnagyobb heti áremelkedés tavaly március óta. Júniusi szállítással 124,92 dollárra kúszott fel a New York-i tőzsdén az ár, ami 1,23 dollárral magasabb, mint csütörtökön. Az áremelkedés hátterében főleg az áll, hogy a Shell nigériai telepén történt támadások miatt a befektetők attól félnek, hogy az afrikai ország nem lesz képes elég olajat szállítani az egyik csúcsfogyasztási időszaknak számító nyaralós hónapokban. Az OPEC szerint nem kell növelni a kitermelést, bár azt a szervezet elnöke is elismerte, hogy a hordónkénti ár a 200 dollárt is elérhet rövidtávon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK