Újabb rendőrségi vizsgálat indult az INA ellen

A szervezett bűnözés elleni fellépést irányító horvát ügyészség (USKOK) kérte az INA igazgatóságát, hogy bocsássa rendelkezésére mindazokat a 2009 és 2013 között keletkezett, pénzügyi tranzakciókra vonatkozó dokumentumokat, amelyek a kőolaj-kereskedelemre vonatkoznak – írják a pénteki horvát lapok.
MTI-Eco, 2014. március 21. péntek, 10:52
Fotó: Napi.hu

Lapértesülések szerint az USKOK az INA egyik alkalmazottjának a feljelentése után kérte be a dokumentumokat, mivel megalapozott a gyanú, hogy a Mol Nyrt. a beszerzési árnál drágábban adta el az INA-nak a kőolajat.

A Jutarnji list szerint rutinvizsgálatról van szó, mivel az USKOK csak ellenőrzi a feljelentésben megfogalmazott vádak valóságtartalmát.

Az INA hivatalosan nem kívánta kommentálni a lapértesüléseket, de nem hivatalos forrásokból kiderül, hogy a könyvvizsgáló cégek többször is megvizsgálták a kőolajbeszerzéseket és mindig mindent rendben találtak.

A horvát állam és a Mol Nyrt. tulajdonában lévő INA olajipari vállalat jövőjéről 2013 szeptemberében kezdődtek megbeszélések. A horvát állam birtokolja az INA részvényeinek 44,84 százalékát, míg a Mol tulajdonában van a részvények 49,1 százaléka, valamint a magyar cég rendelkezik az irányítói jogokkal.

A Mol többször megerősítette, ha nem tud megállapodni a horvát kormánnyal az INA jövőjéről, a magyar cég kész a részvények eladására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezusthaju, 2014.03.21 11:45

Máshol is csípi a helyi kiskirályok szemét a szemét külföldi multi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html