Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A lap értesülése szerint a jövő héten kezdődnek a tárgyalások a német kabinet és az EADS két kisebbségi tulajdonosa között egy 15 százalékos részvénypakett átadásáról, amely a jelenlegi piaci áron számolva 2,7 milliárd eurót érhet. Az egyik eladó, a pakett felétől megszabadulni vágyó Daimler lenne, amely korábban már eladott egy 7,5 százalékos részesedést nemzetközi bankoknak, ugyanis a társaság tevékenységéhez csak kis mértékben kapcsolódik a repülőgépgyártás, míg a költségek tetemesek. Jelenleg 15 százaléknyi tulajdonhányada van a Daimlernek az EADS-ben, vagyis annak fele az esetleges átadás után is megmaradna.

A Daimler szempontjából azért lenne fontos az eladás, hiszen nem csak az üzleti profil tisztulna a repülőgép üzletág szerepének csökkentésével, hanem pénzügyi soron is tisztulást remélhetne a vállalat, amelynek tavalyi 4,7 milliárd eurós nettó eredménye elsősorban azért maradt el a piaci várakozásoktól, mert az egy EADS projekthez köthető 261 millió eurós költségtétel rontotta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!