Újabb sikertelen kötvényaukció Romániában

Sikertelen volt a csütörtöki román állampapír-kibocsátás. Ez már a harmadik fiaskó augusztusban a belpolitikai válság elmélyülése óta, mert a bankok olyan magas hozamot akartak elérni, amelyet a pénzügyminisztérium nem fogadott el.
MTI-Eco, 2012. augusztus 23. csütörtök, 17:57
Fotó: Napi.hu

Románia 200 millió lej (55,97 millió dollár) értékű 4 éves kötvények eladásával próbálkozott csütörtökön. A bankok 513,8 millió lej értékben vettek volna kötvényt a minisztérium közlése szerint, amely azonban nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen hozam mellett vásároltak volna. Az ugyanilyen futamidejű állampapír július 12-én kialakult átlagos hozama 6,41 százalék volt, akkor 400 millió lej értékű 4 éves kötvényt sikerült értékesíteni.

Románia augusztusban eddig 1,4 milliárd lej értékű állampapírt adott el a tervezett 2,5 milliárd lej helyett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK