Újabb svungot vesz a kötvénypiac?

Kedden a határozottan erősödő forint és BUX index mellett az állampapírpiac is egyértelműen a pozitív hangulat jegyében viselkedett: a másodlagos piaci árjegyzésből számított referenciahozamok a rövid oldalon 8-10, a több éves kötvényeknél pedig 5-11 bázisponttal csökkentek.
Eidenpenz József, 2009. szeptember 15. kedd, 16:00
Fotó:

Ezzel az öt éves hozam átlépte az évi nyolc százalékos határt, a kincstárjegyhozamok pedig 7,5 százalék alá süllyedtek.

A három hónapos kincstárjegyek aukcióján is élénk kereslet volt, a szokásosnál eleve magasabb, 50 milliárdos felajánlott mennyiségre 196 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, ebből végül a tervezettnél többet, 60 milliárd forintnyit fogadtak el. A 7,38 százalékos átlaghozam megegyezett a keddi másodpiaci referenciahozammal és 10 bázisponttal elmaradt a hétfőitől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK