Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Mol jelenleg a tegnapi vásárlásokkal együtt 9 887 690 darab "A" sorozatú valamint 578 darab "C" sorozatú részvényt birtokol. Herczenik Ákos, a Raiffeisen elemzője szerint a hírnek két olvasata van. Az első lehetőség, hogy a újabb kölcsönadásra egyfajta elrettentésként van szükség: elképzelhető, hogy a Mol csupán jelezni szeretné a potenciális felvásárlók felé, hogy bőven rendelkezi még tartalékokkal (ha újabb 10 százalékot venne, akkor már a részvények 43 százalékát tartaná ellenőrzése alatt). Ebben az esetben a magyar olajtársaság nem feltétlenül fog újabb vételekkel megjelenni a piacon. Másik lehetőség, hogy a Mol úgy érzi rá van kényszerítve további vásárlásokra, ekkor könnyen lehet, hogy megindul egy újabb licitálási verseny, aminek köszönhetően az árfolyam ismét 30 ezer forint közelébe emelkedhet. Az elemző szerint a ma reggeli hír nélkül folytatódhatott volna az árfolyam elmúlt napokra jellemző lefelé csorgása, így azonban a bejelentés támaszt ad a kurzusnak. A következő napok fő kérdése az lesz, hogy a Mol vagy az OMV belekezd-e további részvények vásárlásába. Mindenesetre érdekes, hogy az olajcég az MFB-leánnyal kötött megállapodást a 2007. június 22-én közzétett tőkeszerkezet optimalizációs programra hivatkozva hajtotta végre... A Mol a Budapesti Értéktőzsdén fél 12-kor 28 840 forinton állt, ami 3,7 százalékos plusznak felelt meg. A forgalom ismét jelentős, közel 30 milliárd forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!