Újabb titokzatos kínai befektető bukkant fel

A kínai állami devizahatóság egyik alapja a legutóbb a legnagyobb kínai bankok részvényeit kezdte el vásárolni- írja a Marketwatch alapján a portfolio.hu. Mindez felerősíthette a spekulációkat, hogy ez lehet az újabb tagja annak a "nemzeti befektetői csoportnak", melyet a kormány a tőzsde támogatására kötelez.
portfolio.hu, 2016. április 4. hétfő, 13:49
Fotó: Reuters

A kínai állami devizahatóság egy kevéssé ismert részlege, a Wutongshu Investment Platform egyes kínai bankok és brókercégek legnagyobb tulajdonosai között kezdett el felbukkanni az utóbbi időszakban, erre a megjelent éves vállalati beszámolókból derült fény.

A szóban forgó bankok között van a Bank of China, a Shanghai Pudong Development Bank, a Bank of Communications, és az ICBC is.

A devizahatóság alapja és annak két leánycége összesen 4,2 milliárd dollár értékben vásárolt az említett vállalatok részvényeiből a tavalyi negyedik negyedév során.

Ezzel a Wutongshu Investment Platform is annak a titokzatos csoportnak egy újabb jelölt tagja lehet, amelyek feladata állami nyomásra kínai részvények - gyakran blue chip papírok - vásárlása problémás időszakokban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK