Újabb történelmi csúcs Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 479,91 pontos, 1,49 százalékos emelkedéssel, 32 649,04 ponton zárt szerdán, ami történelmi csúcsnak számít.
MTI-Eco, 2017. január 4. szerda, 17:51
Fotó: Napi.hu

A Mol 285 forinttal, 1,36 százalékkal 21 185 forintra erősödött, 3,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 166 forinttal, 1,96 százalékkal 8621 forintra nőtt, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,19 százalékkal 512 forintra emelkedett, forgalma 1,3 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 75 forinttal, 1,22 százalékkal 6225 forintra növekedett, a részvények forgalma 2,8 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 12,5 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az MTI-nek elmondta: Európában szinte egyedülálló volt a BUX 479 pontos emelkedése, egész nap a vevők voltak túlsúlyban. Az eredmények alapján továbbra is "kirobbanó" formában van a Budapesti Értéktőzsde - vélekedett. A szakember a magyar eszközök pozitív megítélésére és erős növekedésre számít idén, ami elkezdett tükröződni a részvények árában is.

Pleschinger Gyula, az MKB Bank igazgatója az M1 csatornán úgy nyilatkozott: a magyar tőzsdének kifejezetten erős napja volt, felülteljesítette a külföldi piacokat, hozzátéve, hogy a BÉT képes most már a saját erejéből is jól teljesíteni. Az igazgató megjegyezte: tavaly hosszú évek alulteljesítését sikerült ledolgoznia a magyar papíroknak és úgy tűnik, a lendület megmaradt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK