Elemzők szerint egyre valószínűbb, hogy az orosz jegybanknak valamilyen különleges lépést kell tennie, ha meg akarja állítani a rubel értékvesztését. A dollár rubelárfolyama 2013 novemberében még 31,90 rubel volt, azóta folyamatosan emelkedik. Az euróval szemben hasonló utat járt be a rubel. Tavaly novemberben 43,12 rubel volt egy euró, most csütörtökön már 54,58 rubelt kell érte fizetni. Szerdán az orosz jegybank 39,20-48,20 rubelre tolta ki az euróból és dollárból álló valutakosarának alsó és felső árfolyamküszöbét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!