Újabb Trump-hír borzolta a kedélyeket a tőzsdén

Pozitív kezdés után csökkenésnek indultak és veszteségbe fordultak az amerikai tőzsdeindexek az újabb importvámok kivetéséről szóló értesülések hatására.
Domokos Erika, 2018. március 14. szerda, 23:40
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,99 százalékkal, 24 759,39 pontra esett vissza. Az S&P 500-as mutatója 0,57 százalékkal lett alacsonyabb, és 2749,62 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója  0,19 százalékkal csökkent, és 7496,81 ponton zárt - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.

A nap folyamán olyan értesülések láttak napvilágot, miszerint Donald Trump elnök importvám kivetését tervezi 60 milliárd dollárnyi kínai áruimportra. Az elnök a múlt héten acélipari és alumíniumipari termékekre vetett ki védővámot, amelyek az elkövetkező hetekben léphetnek életbe.

A befektetők körében ezért aggodalom alakult ki az esetleges kínai ellenintézkedések miatt, amelyek súlyosan érinthetik olyan nagyvállalatok, mint például a Boeing eladási terveit. A Boeing részvényének 2,6 százalékos esése így nagyban hozzájárult a Dow Jones index csökkenéséhez.

Az S&P-500 index a közüzemi ágazatok viszonylag jó szereplésének köszönhetően kevésbé gyengült, mint a Dow - írta az MTI.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK