A BTel számára az akvizíció jelentősége a méretgazdaságosság erősítése és az utóbbi időszak piaci konszolidációjának kihasználása. Az ügyletben 2751 ADSL- és 63 IPTV-előfizetőt vesz át a Btel, akik júliustól kerülnek át az új szolgáltatóhoz. Gácsi Mihály, a Nordtelekom elnöke a társaság további terveivel kapcsolatban azt közölte, hogy a tranzakciót követően megtartott ADSL ügyfélbázis mellett, a saját hálózaton nyújtott magasabb árrésű internetszolgáltatás bővítésére fókuszálnak, elkerülve ezzel a más vállalatok hálózatán történő szolgáltatás miatt felmerülő más cégeknek fizetendő költségeket.

A 2011 végén lebonyolított Beltáv-ügyfelek felvásárlása után a Nordtelekom tovább kívánja bővíteni a hazai mobilinternet, a (VoIP) telefon és más telekommunikációs szolgáltatásokat igénybevevő ügyfeleinek számát, melyet elsősorban értékesítési hálózatának további erősítésével akar elérni. A konszolidálódó magyar piaci viszonyok mellett a Nordtelekom aktívan vizsgálja az együttműködési és üzleti lehetőségeket más külföldi szolgáltatókkal, melyek a társaság árbevételének és eredményének további növelését szolgálják.

Takács Krisztián, a Business Telecom elnök-vezérigazgatója szerint a fél éve végrehajtott, 18 ezres Enternet-ügyfélbázist érintő akvizíciót követően az új, néhány ezres új előfizetői kör integrálása gyors és hatékony folyamat lesz. A Nordtelekomtól átvett előfizetői kör jól illeszkedik a BTel beruházási politikájához és tovább erősíti a társaság méretgazdaságosságát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!