Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tovább gyengült a forint csütörtökön késő délután, az euró jegyzése 307 forintig emelkedett, a svájci frank árfolyama pedig 248 forint fölé emelkedett, míg a dollárért már több mint 230 forintot kértek a devizapiacon.

Az újabb gyengülési hullám az Európai bankfelügyelet (EBA) bejelentése után indult meg. Az európai bankoknak mintegy 114,7 milliárd eurónyi (153 milliárd dollár) extra tőkét kell emelnie az eurózóna szuverén adósságválsága kezelését szolgáló intézkedések részeként - idézte a Bloomberg az Európai Bankfelügyelet (EBA) jelentését.

A német bankok 13,1, az olaszok pedig 15,4 milliárd eurónyi tőkeemelésre szorulnak. Összességben az auerópai pénzintézeteknek az októberben jelzettnél 8 milliárd euróval több friss tőkére van szüksége.

A hivatal még októberben azt prognosztizálta, hogy a bankoknak a tőkekövetelmények teljesítése érdekében körülbelül 106 milliárd euróra lesz szüksége 2012-ben.

Csütörtökön délután korábban az Európai Központi Bank elnökének szavai hatottak kedvezőtlenül az euró, s így magyar deviza árfolyamára. Korábban a dollár kurzusa 224 alól 228 fölé lőtt ki, az uniós deviza egysége pedig 301 környékéről 304 közelébe ugrott, a svájci frank pedig a 246-os szintet nyaldosta. Ehhez képest következett be a további gyengülés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!