Újabb veszélyek leselkednek a forintra

Az eurót szerda délután is az előző napi zárószintek közelében, 276 forint alatt jegyezték a devizapiacokon, bár az árfolyam napközben 276,50-en is megfordult, miután kedd este váratlanul 277 közelébe emelkedett.
NAPI, 2009. szeptember 2. szerda, 17:02

Karsai Péter, a Commerzbank tradere elmondta: az euró/forint jegyzése a nap folyamán több alkalommal sikertelenül próbált visszatérni a 275 közeli szintekre, ám 275,50 alatt nem volt maradása. A hazai deviza folyamatos gyengülése nem volt egyedülálló a régióban; a korona a cseh politikai csatározások hatására 0,3 százalékkal értékelődött le az euróval szemben, míg a zloty eurójegyzése 0,1 százalékkal keddi záróára alatt állt szerda délután. A dollárért 194,40 forintot, a svájci frankért 182,30 forintot kértek ekkor a bankközin. Az euró/dollár árfolyama 1,4215-ön állt szerda délután.

Karsai szerint a térségi devizák gyengülését segítették a vártnál kedvezőtlenebb tengerentúli makroadatok is, a hét további részében pedig további leértékelődést hozhat az ECB kamatdöntését követő, a piacok számára nem tetsző jegybanki kommentár, illetve a pénteken nyilvánosságra kerülő amerikai munkaerő-piaci adatok is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK