A Dow Jones blue chip index 0,6 százalékos, az S&P 500 0,7 százalékos, a Nasdaq pedig 0,9 százalékos veszteséget regisztrált a szerdai kereskedés végén.

A CBS Corp. a kereskedés végén számolt be első negyedéves teljesítményéről - a médiabirodalom a 2009. első negyedévben elszenvedett veszteségét 2010 márciusára kevesebb mint felére, 26,2 millió dollárra redukálta, amit a piac a részvények közel 3 százalékos leértékelésével honorált, hisze a Wall Streeten ennél is jelentősebb javulást vártak a társaságtól.


A Time Warner 2010. első negyedévi nettó eredménye közel 10 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakában elértet, részvényei árfolyama ennek ellenére 2,5 százalékkal leértékelődtek, hiszen az elemzők csak 49 centes részvényenkénti eredményt vártak a tényleges 62 cent helyett.


A Symantec védelmi szoftvergyártó a várakozásoknál magasabb profitot, részvényenként 40 centet ért el az év első három hónapjában, részvényeinek árfolyama ennel ellenére alig 0,1 százalékkal emelkedett.

Egy brit brókerház elemzői szerint a Mexikói-öbölben regisztrált olajszivárgás körüli felhajtás túlzó, s a BP részvényei ennek fényében alulértékeltek, ami elég ok arra, hogy vételre javasolják. A fölrobbant fúrótornyából szivárgó olaj terjedésének megakadályozásával több napja küzdő társaság részvényei 1,3 százalékkal emelkedtek.


Szerdán az amerikai energiaügyi hivatal a másfél millió hordós várakozásokkal szemben az előző hétre vonatkozóan 2,8 millió hordós olajkereslet-emelkedésről számolt be. Az EIA szerint a tartalékok is nagy mértékben, 1,2 millió hordóval emelkedtek, miközben az előrejelzések 200 ezerről szóltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!