Újjáéledő bizalom, zöldülő kilátások

A nyitás utáni hangulat alapján a héten ma először zárhatnak zöldben a tengerentúli tőzsdék.
NAPI Online, 2007. december 5. szerda, 16:22
Fotó:

A számítástechnikai szektor részvényei erőteljes emelkedésbe kezdtek a nyitást követően a Thomas Weisel Partners felmérésére reagálva, miszerint a személyi számítógépek iránti kereslet jövőre a korábban vártnál jelentősen nagyobb lehet a feltörekvő piacokon.

A ma nyilvánosságra hozott amerikai makroadatok is jó hírt jelentettek, hiszen egyrészt a vártnál jóval többen álltak munkába, másrészt a nem mezőgazdasági szektor termelékenysége is a várakozásokat meghaladó mértékben nőtt, tovább növelve a gazdaságba vetett bizalmat és csökkentve a Fed kamatvágásának esélyét.

A Dow Jones ipari átlag és az S&P-500 0,9, míg a Nasdaq Composite 1,3 százalékos emelkedést mutatott a kereskedés első órájában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK