Több fizetőeszköz gyengélkedik, így például esik a zloty és az euró is, ám a forint így is az alulteljesítők között található - tudtuk meg piaci forrásokból. Devizapiaci kereskedők szerint a mostani gyengülés még a múlt heti bejelentéseknek köszönhető, így többek között Matolcsy György első jegybankelnöki interjújának, illetve a további rezsicsökkentés melletti kormányzati kiállásnak.

Forrásaink ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a mostani 290 és 300 forint közötti euróárfolyam a "gazdaságpolitikának is elfogadható szint", hiszen hiába rossz ez az államadósság elleni küzdelem, vagy a devizaadósok szempontjából, az elmúlt időszak szinte egyetlen húzóágazatára, az exportra azonban jó hatással van.

Amennyiben tovább esne az árfolyam, például 310 fölé, úgy várhatóan több kormányzati megszólaló kezdené meg nyugtatni a piacokat. Erre forrásaink szerint meg is van az esély, hiszen a rossz nemzetközi hangulatban elég egy rosszul sikerült kormányzati kommentár, hogy kiüsse a forintot - ahogy egy jó bejelentés, jelentős erősödést hozhatna magával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!