Jó napja volt a Molnak

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,93 százalékos emelkedéssel, 37 109,24 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 6,4 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény erősödött az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2018. október 9. kedd, 18:15
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1-en elmondta, a magyar tőzsde nap közben sem volt nagy mínuszban, de nagyon kicsi forgalom jellemezte. Délután azonban, amikor az európai tőzsdék elkezdtek emelkedni, és a nyitást követően az amerikai piacok is, a magyar tőzsdét is "megvették".

Méghozzá elég jelentősen, újra 37 ezer pont felett van a BUX index - tette hozzá. Az emelkedés nagyrészt a Molnak köszönhető, amely nap közben 0,3 százalékos mínuszban is volt, végül 2 százalékos pluszban zárt, újra 3000 forint felett van.

A német tőzsdeindex több mint 1 százalékos mínuszról fordult meg, és a BÉT zárásakor 0,2 százalékos pluszban volt, tehát a mélypontjához képest 1,2 százalékot tudott javulni.

A Mol 2,01 százalékkal, 3040 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,39 százalékkal, 10 190 forintra nőtt, forgalmuk 2,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,27 százalékkal, 400 forintra emelkedett, forgalma 204,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,29 százalékkal, 5180 forintra nőtt, forgalmuk 913,9 millió forintot ért el.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK