A tokiói értéktőzsde Nikkei-225 indexe 11840 ponton hagyta el a parkettet, ami 0,87 százalékos erősödésnek felel meg. Legutóbb április 8-án zárt a 11800-as lélektaninak számító határ felett a mutató. A TOPIX 1198 ponton zárt, ami 0,79 százalékos emelkedésnek felel meg. A nap egyik nagy nyertese a félvezető iparágban érdekelt Advantest volt, amelynek részvénye 2,6 százalékot drágult. A félvezető-tesztelő berendezéseket gyártó társaság negyedéves eredménye ugyan csaknem 50 százalékkal visszaesett éves alapon, de az előző negyedévhez képest 60 százalékos volt a növekedés, és a befektetők ezúttal ez utóbbira koncentráltak. Tegnap gyengült a jen a dollárral szemben, ami jót tett a nagymértékben exportra termelő japán autógyártók részvényeinek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!