A hétvége eseményei valamelyest stabilizálták az euró/forint árfolyamát - véli Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője. Enek betudhatóna 298 forint alatt kezdte az euró a napot, és bár napközben e szint fölé is ment az árfolyam a nap végére már  297 alatt volt a kurzus. A forinttal együtt a többi térségbeli deviza is óvatosan erősödött az euróval szemben.

Mindez annak volt köszönhető, hogy az euró is drágult a dollárral szemben. A keresztárfolyam a nap elején még az 1,281-as szint fölé is erősödött a napközbeni korrekció után azonban ismét 1,275 környékén kereskedtek a devizapárral. Az euró a svájci frankkal szemben továbbra is 1,201 környékén volt, ami azt jelentette, hogy egy frankért 247 forintot kellett adni, míg egy dollár 232,50-be került záráskor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!