Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Ben Bernanke beszéde után - amelyben újabb gazdaságélénkítő csomag szükségességéről beszált a Fed elnöke - sokat erősödött a dollár, ami a feltörekvő piaci devizák esését hozta. A jelek szerint sok piaci szereplő a forint, a cseh korona, a lengyel zloty, a török líra és a dél-afrikai rand ellenében az amerikai fizetőeszköz gyengülésére játszva short pozíciókat nyitott, és ezek felszámolása van most folyamatban - tájékoztatott az ING Bank devizaüzletágának vezetője.

Kolba Miklós hozzátette: délelőtt fél tíz tájban a dollár egysége 207, az euróé 274,50, a svájci franké 180 forinton állt. A forgalom élénk volt a hétfői szerény teljesítmény után.

A szakember szerint a piac szempontjából rosszkor jön a hosszú hétvégével együtt járó plusz két szünnap: az esetleges október 23-ai utcai zavargásoknak ugyan nincs jelentős hosszútávú hatásuk, ám a jelenlegi helyzetben a piac minden várható negatív eseményt túlreagál, ami szintén gyengíti a forintot. Nem segítenek a hazai devizának azok a továbbra is napirenden lévő, vélhetően a forintgyengülésben érdekelt befektetői körök által táplált aggodalmak sem, amelyek azt találgatják, hogy vajon Magyarország lesz-e a következő Izland.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!