Újra 280 forint lesz az euró?

Annak ellenére, hogy a magyar deviza 277 forintot is megközelítette az euróval szemben, ennek ellenére ez még mindig jó teljesítménynek számít, ha például cseh, vagy a román deviza vesszőfutását nézzük - mondta a Napi Gazdaságnak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizakereskedője.
NAPI, 2010. november 11. csütörtök, 16:33
Fotó:

Az euró csütörtök délután 276,30-276,60 forint között ingadózott sokáig, ami mintegy 0,6-0,7 százalékkal volt kisebb gyengülés mint a román lejé, vagy a cseh koronáé. A forint így a lenygel zlotyal mozgott együtt. A forint viszonylagos erejében az játszhatja a szerepet, hogy erősödtek a kamatemelési várakozások véli Ruzsonyi, aki szerint 280 forintos euró csak akkor lehet, ha az írek miatti aggodalom elmozdul a szélsőségek felé.
A dollár az euróval szemben viszont az 1,37-es szint alá erősödött, így a forinttal szemben is 202-ig emelkedett az amerikai deviza. A svájci frankért 207,50 forintot kellett fizetni délután, mivel érdemi erősödést a svájci frank nem mutatott az euróval szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK