Újra 290 forint felett az euró!

A csütörtöki erősödés után pénteken a romló hangulatban ismét gyengüléssel kezdett a magyar deviza, így hamar újra 290 fölé emelkedett az euró jegyzése. A nap második felében a tengerentúlról érkező hírek bolygathatják meg a piacokat.
Beke Károly, 2013. január 4. péntek, 11:29
Fotó: Napi.hu

Péntek délelőtt 291 közelében is járt az euró jegyzése a bankközi devizapiacon, majd tizenegy óra után 290,60-nál állt az árfolyam, ami 0,8 százalékkal volt magasabb a csütörtökinél. A dollár ellenében 223-ig gyengült a magyar fizetőeszköz, ami majdnem másfél százalékkal haladta meg a tegnapi jegyzést. A "zöldhasú" az euróval szemben 1,30 közelébe erősödött. A svájci frank 240,1 forintért cserélt gazdát a befektetők között.

A nap második felében elsősorban a decemberi amerikai munkanélküliségi adatok mozgathatják a hangulatot a devizapiacon is. A csütörtökön megjelent vártnál jobb ADP-index után az elemzők is optimistábbak lettek, azonban egy jó munkaerőpiaci statisztika pedig a Fed kötvényprogramjának végét vetítené előre, így az sem okozna egyértelműen pozitív hangulatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2013.01.04 11:37

hetek óta 290 felett van, inkább azt kellett volna megírni, hogy alá ment.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html