BUX

Újra 290 forint felett az euró!

A csütörtöki erősödés után pénteken a romló hangulatban ismét gyengüléssel kezdett a magyar deviza, így hamar újra 290 fölé emelkedett az euró jegyzése. A nap második felében a tengerentúlról érkező hírek bolygathatják meg a piacokat.

Beke Károly, 2013. január 4. péntek, 11:29

Péntek délelőtt 291 közelében is járt az euró jegyzése a bankközi devizapiacon, majd tizenegy óra után 290,60-nál állt az árfolyam, ami 0,8 százalékkal volt magasabb a csütörtökinél. A dollár ellenében 223-ig gyengült a magyar fizetőeszköz, ami majdnem másfél százalékkal haladta meg a tegnapi jegyzést. A "zöldhasú" az euróval szemben 1,30 közelébe erősödött. A svájci frank 240,1 forintért cserélt gazdát a befektetők között.

A nap második felében elsősorban a decemberi amerikai munkanélküliségi adatok mozgathatják a hangulatot a devizapiacon is. A csütörtökön megjelent vártnál jobb ADP-index után az elemzők is optimistábbak lettek, azonban egy jó munkaerőpiaci statisztika pedig a Fed kötvényprogramjának végét vetítené előre, így az sem okozna egyértelműen pozitív hangulatot.