Újra 290 forint felett az euró

A magyar deviza újra a 290 forint feletti szinteken mozog.
Szabó Zsuzsanna, 2013. január 10. csütörtök, 10:52
Fotó: Napi.hu

Viszonylag erősen kezdte a napot a forint, a reggeli órákban a 290 forintos szint alatt mozgott az árfolyam az euróval szemben, ahonnan tíz óra előtt ismét gyengülésnek indult és érintette a 290,50-es szintet a kurzus . Jelenleg 290,08 forintot adnak egy euróért a bankközi devizapiacon.

A nap kiemelt eseménye az Európai Központi Bank kamatdöntése lesz. Bár a kamatszintben várhatóan nem lesz változás, a piac Mario Draghi sajtótájékoztatóján elhangzó kommentre figyelni fog, ami az euró/dollár árfolyamára - és ezen keresztül a forintra is - hatással lehet. Az eurót jelenleg 1,3085 dolláron jegyzik.

Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője ennek fényében úgy véli, a mai nap folyamán a magyar deviza euróárfolyama a 288-293-as sávban mozoghat. A forint, úgy tűnik, ma is folytatja viszonylagos alulteljesítését a lengyel devizával szemben, miközben a cseh koronával szemben forinterősödés tapasztalható - tette hozzá Földi.

Délelőtt háromnegyed 11 körül a dollár 221,85, a svájci frank 240,07 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK