Újra 295 forint közelében az euró

Körvonalazódik a megállapodás az amerikai adósságplafonnal kapcsolatban, ami nyugtatólag hatott a piacokra.
Deák Bálint, Napi Gazdaság, 2013. október 15. kedd, 18:16
Fotó: Napi.hu

A várakozásoknál jobb német makroadat is érkezett, ami egyértelműen erősítette a német börzét és az eurót is délelőtt. Ez jóval 1,35 fölötti euró−dollár árfolyamot eredményezett, délután azonban arra a hírre, hogy egyelőre még nem állapodtak meg az amerikai politikusok, hirtelen erősödött a dollár − ez estére 1,35 alatti keresztárfolyamot jelentett.
Érdekes, hogy a forintra nem hatott kedvezőtlenül a délutáni dollárerősödés. A 296 feletti reggeli szintekről ugyanis 295 közelébe izmosodott a forint az euróval szemben. Amennyiben az elkövetkező napok megoldást hoznak a tengerentúlon, könnyen lehet, hogy 292, illetve akár 290 forintig is gyengülhet az euró − vélik a szakemberek. Ezen a szinten már érdemes eurót venni, hiszen a magyar devizamentés alakulása gyengítheti a forint árfolyamát a közeljövőben. Kedd este egy dollárért 219 forintot, míg egy frankért 239 forintot kellett fizetni.

Alig mozdultak a hozamok a másodlagos állampapírpiacon. A rövidebb éven belüli lejáratok stagnáltak, míg az állampapírok hozamai közül a háromévesé 2 bázisponttal csökkent, míg a többi mind 1 bázisponttal esett. Így az átlagos hozamok 3,35 és 6,23 százalék között változtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK