Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Különösebb hír nélkül gyengült sokat a forint árfolyama csütörtökön, napon belül ugyanis mintegy 5 forintot vesztett az értékéből, miután 299 felett is megfordult az euróval szemben. Egyelőre azonban a 300-as szint közeléből visszafordult az árfolyam és 298,50 környékén stabilizálódott az árfolyam.

Pánikról azonban nincsen szó Bámli Károly, a Commerzbank devizakereskedője szerint, ez a mozgás ugyanis megszokott a magyar deviza esetében. Igazi forintspecifikus hír nem volt csütörtökön, a magyar deviza így a zloty, a lej és a rand gyengülését követte.

Bámli szerint a hirtelen gyengülés egyik oka lehetett, hogy a piacon olyan pletykák kezdtek el keringeni, hogy török tankok indultak el a szír határ felé. Érdekes volt, hogy az euró viszont erősödött a dollárral szemben, pedig ez nem így szokott lenni olyan napokon, amikor a befektetők menekülnek a kockázatosabb eszközökből. Mindez annak tudható be, hogy a piac kezdi kiárazni a további kamatcsökkentés lehetőségét és a negatív kamatra is kisebb esélyt látnak az eurózónában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!