Újra 5000 forint alatt az OTP

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe 0,2 százalékkal gyengült délután fél kettő előtt és 23 370 ponton állt; a vezető papírok felemás képet mutattak.
NAPI, 2010. szeptember 14. kedd, 13:28
Fotó:

A BUX viszonylag szűk sávban meglehetősen hektikus mozgással előbb emelkedésbe váltott a nyitás utáni gyengülésből, majd még délelőtt a negatív tartományba került. Kora délután enyhe erősödésbe fordult az index, hogy azután ismét dél felé induljon.

A forgalom nem jelentős, 6 milliárd forint körül alakult.

A vezető papírok között a Richter másfél százalék közeli drágulással 47 935 forinton forgott, és a legjobb szereplő volt.

Az OTP viszont 1 százalék körüli gyengüléssel 4977 forintig süllyedt.

Mintegy másfél százalékot csökkent viszont a Mol jegyzése, amelyet így 22 170 forinton adták-vették.

Az Mtelekom 1 százalék fölött 701 forintig erősödött.

A KEG ismét masszív, 20 százalékot közelítő emelkedésben volt, de az ezúttal jelentős forgalomban teljesítő Phylaxia is 13 százaléknál nagyobb drágulást mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK