Három cég – Palantir Technologies, a HBGary Federal és a Berico Technologies – a Bank of Americát képviselő ügyvédi iroda megbízásából terveztek lejáratókampányt és a kibertámadásokat szervezni a Wikileaks ellen – állítják a magukat Anonymous-nak nevezű hekkerkollektíva tagjai. Nem egyértelmű azonban, hogy a Bank of America közvetlen megbízást adott volna. A hekkerek megszerzték a HBGray ügyvezető igazgatójának 44 ezer emailjét, amelyekből kiderül: a Bank of America képviselői december elején találkoztak a fent említett cégekkel, és a Wikileaks elleni fellépés lehetőségeiről tárgyaltak, és később komoly lépéseket terveztek a kiszivárogtató honlap ellen – többek között médiakampányok, a szerverek elleni DDoS támadások, illetve az aktivisták közti ellentétek szításának formájában. A Reuters informális értesülései szerint ugyanakkor a Wikileaks alapítója, Julian Assange sem teljesen biztos abban, amit korábban több interjúban is állított, tehát hogy a Bank of America egyik korábbik vezetőjének laptopjából származó emailek valóban bedönthetik a bankot: állítólag az 5 gigabájtnyi, 2006 előtti email értelmezésében szüksége lenne pénzügyi szakértők segítségére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!